סולרום תיכנס לבורסה באמצעות מיזוג עם 3DM
21 מרץ, 2024
סולרום מתמקדת באלקטרוניקה צבאית ותעופתית באמצעות שלושה מפעלי ייצור בישראל. המיזוג יאפשר לה להיסחר בתל אביב. 3DM המייצרת ראשי ההדפסה למדפסות תלת-מימד, נקלעה לקשיים ומצמצמת את פעילותה
בתמונה למעלה: מערכות בקרת ואספקת חשמל מתוצרת סולרום אלקטרוניקה
חברת סולרום אלקטרוניקה (Solrom Electronics) מכפר מסריק צפויה להיכנס בקרוב למסחר בבורסה בתל אביב, בעקבות עיסקת מיזוג הופכית עם חברת 3DM מראש העין. שתי החברות חתמו על מזכר הבנות לא מחייב לפיו רוכשת 3DM את חברת סולרום, אלא שבפועל המהלך הוא הפוך: 3DM מתמזגת לתוך סולרום. על-פי ההסכם, עם השלמת המיזוג, יקבלו בעלי המניות של סולרום 74% ממניות החברה הממוזגת, וימנו דירקטוריון מטעמם. בעקבות ההודעה לפני כשבוע וחצי זינקה מניית 3DM בבורסה בתל אביב בכ-6.5% והיא נסחרת כעת לפי שווי שוק של כ-10 מיליון שקל.
סולרום עוסקת בפיתוח, ייצור ומכירת מערכות אלקטרוניקה וחשמל המיועדות בעיקר לשימוש צבאי. היא עוסקת בתכנון וייצור כבלים ומערכות אלקטרו-מכניות לתעשיות התעופה, החלל והביטחון, ומבצעת פרוייקטי Turnkey, הנדסה ו-Built to Spec – BTS. בין לקוחותיה: רפאל, אלביט והתעשייה האווירית. השלמת העיסקה תלויה בהשלמת בדיקת הנאותות ובכך שמתוצאות הבדיקה יעלה ששווייה של סולרום הוא יותר מ-60 מיליון שקל, ושבידי חברת 3DM יהיו במועד העיסקה מזומנים ונכסים זמינים חמכירה בשווי של 6.65 מיליון שקל לפחות. העיסקה צפויה להסתיים בתוך כ-50 יום, אם יתקבלו כל האישורים הרגולטוריים.
צמיחה באמצעות רכישת מפעלים
חברת סולרום הוקמה בשנת 1976 מעסיקה כיום כ-140 עובדים. בשנים האחרונות היא צומחת באמצעות רכישות: ב-2017 היא רכשה את חברת אביב תעופה וחלל וקיבלה לידיה מפעל מארזים ופתרונות כבילה צבאיים בכפר מסריק. בשנת 2019 היא רכשה את מנרה מערכות, וקיבלה לידיה מפעל פיתוח וייצור מערכות חשמל צבאיות בראש פינה. בשנת 2020 היא רכשה את חברת ישראטק, בעלת מפעל ביבנה המתמחה בתכנון וייצור ציוד אלקטרוניקה ופתרונות כבילה צבאיים. בנוסף, היא מחזיקה בבעלותה נכס מקרקעין באזור התעשיה של ראש פינה בשטח של כ-14, שעליו נבנה כיום פרויקט בשטח בנוי תעשייתי של כ-6,800 מ"ר.
חברת 3DM מראש העין הוקמה בשנת 2016 פיתחה ראש הדפסה עבור מדפסות תלת מימד, המבוסס על לייזר מצב מוצק פרי פיתוח עצמי. הטכנולוגיה של החברה מאפשרת לשלוט בפליטת אורכי גל בטווח Mid IR (4-15 מיקרון) ועל-ידי כך להשיג ייצור מוזל של חלקים בטכנולוגיית “המסת לייזר סלקטיבית” (Selective Laser Sintering – SLS), שבה מתיכים באופן מבוקר שכבות של אבקת פלסטיק. בינואר 2023 החברה דיווחה על תוכנית התייעלות להפחתת את קצב שריפת המזומנים של החברה. להערכתה, קצב שריפת המזומנים של החברה לאחר יישום תוכנית ההתייעלות יעניק לה 24 חודשי עבודה.
בשבוע שעבר החברה דיווחה על צמצום נוסף בהיקף פעילותה, שנועד לעמוד ביעדי תוכנית המיזוג עם סולרום (6.65 מיליון שקל בקופתה): צמצום מקיף בכוח האדם בחברה וביטול כל הפעילויות הקשורות לפיתוח וייצור ראשי הדפסה עבור מדפסות תעשייתיות. החברה החליטה להתמקד במחקר ופיתוח של לייזרים מסוג Quantum Cascade Lasers – QCL, אשר יש להם שימוטש רבים בתעשייה הביטחונית, בנוסף ליישומים בתחום מדפסות התלת-מימד.
פורסם בקטגוריות: חדשות , מיזוגים ורכישות , תעופה וביטחון , תעשייה ישראלית
פורסם בתגיות: 3DM , סולרום אלקטרוניקה