אלתא תתמוך בחברות סטארט-אפ המפתחות חיישנים מהפכניים

3 מרץ, 2020

מתעניינת בטכנולוגיות חישה חדשניות בתחומים כמו חישה בתדר גבוה מאוד, מיחשוב קוונטי, פוטוניקה, חיישנים קוליים וחיישנים אולטרא-סוניים. היא מציעה לחברות הסטארט-אפ תמיכה טכנולוגית ונגישות אל לקוחותיה בעולם

חברת אלתא (ELTA Systems) הנמצאת בבעלות התעשייה האווירית (IAI) פותחת את שעריה בפני חברות סטארט-אפ ומציעה להן תמיכה ואפילו נגישות אל לקוחותיה. החברה הכריזה על תוכנית עידוד חדשה ויוצאת דופן מבחינתה, המיועדת לחברות סטארט-אפ ישראליות הפועלות במסגרת המשרד הישראלי של חממת MassChallenge הגלובלית. אלתא מחפשת חברות המפתחות טכנולוגיות חישה חדשניות בתחומים כמו חיישנים בתדר גבוה מאוד, מיחשוב קוונטי, פוטוניקה, חיישנים קוליים ואולטרא-סוניים וסוגים דומים של טכנולוגיות חישה פורצות דרך.

במסגרת תוכנית העידוד החדשה, Future Sensing Program, אלתא תספק תמיכה בחברות שיתקבלו לתוכנית, כולל הצגתן בפני לקוחותיה בעולם והזדמנות לשלב את הטכנולוגיות שלהן במערכות איסוף המידע התעופתיות, הימיות והיבשתיות, במערכות הסייבר ובמערכות החלל של אלתא. החברה מסרה שהתוכנית המפתיעה היא תוצאה של אסטרטגיה שגובשה בתעשייה האווירית במטרה לחזק את הקשר בין החברה לבין חברות חדשות המפתחות טכנולוגיות חישה.

מנכ"ל חברת אלתא, יואב תורג'מן, אמר שבאמצעות שיתוף הפעולה עם MassChallenge, אלתא תהיה מעורבת בבחירת החברות שיתקבלו לתוכנית Future Sensing, ותבצע בחינה גם לחברות שכבר התקבלו לחממת MassChallenge. "התוכנית כוללת הדרכה, פיתוח טכנולוגי משותף ושיתוף פעולה עסקי". התוכנית נועדה לסייע לאלתא לזהות טכנולוגיות חדשות כדי לשמור על היתרון הטכנולוגי שלה. מנהלת פעילות MassChallenge בישראל, יונית סרקין, אמרה ששיתוף הפעולה המתחזק עם התעשייה האווירית מעניק לחממה שותף אסטרטגי המאפשר לה "לספק תשתית איכותית העומדת לרשות חברות הסטארט-אפ".

7,000 משרות חדשות בישראל

חממת MassChallenge היא עמותה ללא כוונת רווח שהוקמה כדי לקדם חדשנות ופועלת בישראל, ארצות הברית, מקסיקו ושווייץ. פעילות החממה בישראל החלה בשנת 2015, ובמסגרתה היא מספקת סיוע וליווי לחברות סטארט-אפ, כולל משרדים חינם בשוק מחנה יהודה בירושלים למשך ארבעה חודשים ונגישות אל לקוחות פוטנציאליים.

הרישום למחזור הנוכחי של החממה החל בדצמבר 2019. הגשת ההצעות נסגרה בסוף ינואר 2020 ובסוף החודש הזה (מרץ) יוכרזו החברות שהתקבלו אליה. לצד חברות ישראליות, החממה מעודדת גם חברות פלשתיניות מירושלים ומרמאללה. להערכת החממה, מאז שנת 2016 יצאו ממנה 207 חברות בישראל, אשר גייסו ביחד יותר מ-250 מיליון דולר ויייצרו כ-7,000 משרות באופן ישיר.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , תעופה וביטחון , תעשייה ישראלית

פורסם בתגיות: אלתא , חממה