GetSat חיברה את האנטנות השטוחות שלה לעמוס-17 ולקונסטלציית O3b

3 מרץ, 2020

גט-סאט פיתחה מסופים שטוחים וקלים לתקשורת לוויינית ניידת ליישומים צבאיים. במבדקים שערכו החברות, המסופים הציגו מהירות של 10 ג'יגה-בייט בשנייה

חברת GetSat מרחובות מרחיבה את הכיסוי הלווייני של מסופי התקשורת השטוחים שלה. החברה הודיעה כי חיברה את מסופיה לרשת התקשורת של הלוויין עמוס-17 של חברת ספייסקום הישראלית, וגם אל קונסטלציית הלוויינים של O3b, הנעים במסלול בגובה בינוני מסביב לכדור הארץ (MEO).

עמוס-17, אשר שוגר לחלל בשנה שעברה, הוא לוויין  בעל קיבולת גבוהה (HTS) הפועל בתדרי רצועת Ka, ומכסה את יבשות אפריקה, אירופה והמזרח התיכון. במבדקים שביצעו שתי החברות, המסופים של גט-סאט הציגו מהירות גבוהה של 10 מגה-בייט בשנייה, ובגט-סאט מציינים כי מדובר במהירות המתאימה ליישומי תקשורת לוויינית ניידים כמו מודיעין, תצפית ורכישת מטרות. במאי 2019 קיבלה גט-סאט הסמכה גם לרשת הלוויינית גלובל אקספרס של ענקית התקשורת הלוויינית אינמרסאט (Inmersat), וההתחברות לעמוס-17 יאפשר ללקוחותיה אפשרות לבחור בין שתי הספקיות.

גט-סאט, שהוקמה ב-2013, פיתחה משפחה של מסופים קרקעיים המספקים תקשורת לוויינית ניידת, בעיקר ליישומים צבאיים כמו כלי-רכב ביבשה וכלי-שיט בים. הם פועלים בתדרי Ka המאפשרים לספק תקשורת לוויינית ברוחב פס גבוה. המסופים של גט-סאט הינם בעלי צורה שטוחה ומתאפיינים בחיסכון בגודל, משקל וצריכת הספק, דבר המסייע בין היתר להפחית את עלויות התחזוקה שלהם. הקטנת המסופים מתאפשרת באמצעות מזעור האנטנות לגודל של פחות מאינץ' (23 מילימטר). כמו כן, המסופים כוללים ביחידה אחת את האנטנה המשדרת ואת האנטנה הקולטת.  

GetSAT הוקמה בשנת 2013 על-ידי יוצא יחידת המזל”טים של צה”ל כפיר בנימין, ועל-ידי יוצא 8200 וחברת קומטאקט, אולג רויטברג. החברה ממוקמת ברחובות ומעסיקה כ-40 עובדים. לפני כחצי שנה היא זכתה במכרז של צבא ארצות הברית לאספקת אנטנות לכוחות יבשה ולצי האמריקאי בהיקף כל כמה מיליוני דולרים.

הלוויינים מתקרבים לכדור הארץ

התקשורת לוויינית מתבססת בעיקר על לוויינים גיאוסטציונריים הנעים בגובה של 36,000 קילומטר ומקיפים את כדור הארץ פעם אחת ביממה. בשל גובהם הרב הם אלה מספקים תקשורת במהירות נמוכה יחסית, ועם זמן השהייה (Latency) גבוה, ועל כן פחות מתאימים לתמוך בשירותי אינטרנט המחייבים הורדת נתונים בקצב גבוה ובהשהיות מינימליות, הנדרשות ביישומי וידאו. חברת O3b (ראשי תיבות של The Other 3 Billion), השייכת לחברת הלוויין האירופית SES. פועלת כדי לספק גישה אלחוטית מהירה לאינטרנט ולתקשורת סלולרית במקומות שבהם אין תשתית פיזית, בעיקר ביבשת אפריקה השחורה, באמצעות קבוצה של 12 לוויינים המקיפים את כדור הארץ בגובה בינוני (Medium Earth Orbit) של כ-8,000 קילומטר מעל פני הקרקע.

לווייני MEO מקיפים את כדור הארץ מספר פעמים ביממה, כשעל הקרקע ישנן תחנות ממסר אשר מתחברות בכל רגע נתון ללוויין הקרוב ביותר ומבצעות מעבר אוטומטי כאשר לוויין אחד מתרחק והלוויין הבא מתקרב. O3b מכנה את הטכנולוגיה הזו בשם Fiber in the Sky (סיב בשמיים), מאחר שבשל מסלולם הקרוב מסוגלים הלוויינים לספק קישוריות ברוחב פס השקול לסיב אופטי תת-ימי.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , תעופה וביטחון

פורסם בתגיות: GetSAT , עמוס-17