הייקון מתכננת מהפיכה דיגיטלית בשוק האריזות
24 אוגוסט, 2021
חברת המו"פ מיבנה מכרה השנה מכונות דיגיטליות לייצור אריזות קרטון בהיקף של 6.45 מיליון דולר. מתכננת לשנות את המבנה של שוק סופר-מסורתי, שהיקפו נאמד בכ-7 מיליארד דולר
הדו"ח החצי-שנתי הראשון של חברת הייקון מערכות ( Highcon Systems) מיבנה מלמד שהרעיון של החברה מתחיל לעורר עניין בשוק המסורתי מאוד של ייצור אריזות ומעמדי קרטון. החברה המוגדרת עדיין כחברת מו"פ, דיווחה על צמיחה של 420% במכירות להיקף של כ-6.45 מיליון דולר בהשוואה למכירות של כ-1.24 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. מתוכן מכירת מערכות בהיקף של כ-4.8 מיליון דולר והשאר מכירות של חומרים מתכלים ושירותים.
חברת הייקון הוקמה בשנת 2009 על-ידי אביב רצמן ומיכאל זימר, וכיום היא מנוהלת על-ידי שלמה נמרודי. החברה פיתחה טכנולוגיה דיגיטלית לייצור אריזות ומעמדי קרטון גלי וקרטון קשיח, אשר נועדה להחליף את שיטת הייצור הקיימת, שבה מיוצרות תבניות קיפול וחיתוך בעבודה ידנית מייגעת על-גבי פלטות עץ וסכיני חיתוך. הטכנולוגיה של החברה מבוססת על ייצור מיידי של תבניות באמצעות קרן לייזר ופולימר מתמצק, ויצירה מיידית של קווי קיפול וחיתוך הקרטון (גלי וקשיח) ממנו מיוצרות אריזות.
המערכת של החברה מוגנת בכ-60 פטנטים ומגיעה לקצב עבודה של עד 5,000 גליונות בשעה. מאז הקמתה החברה סיפקה ללקוחות כ-65 מערכות, חלק גדול מהן ללקוחות חוזרים המשתמשים ביותר ממערכת אחת בקווי הייצור שלהם. "החזון שלנו הוא לעשות מהפיכה בשוק הזה ולהעביר חלק גדול מייצור אריזות הקרטון מייצור אנלוגי מסורתי לייצור דיגיטלי", אמר המנכ"ל נמרודי בשיחת הוועידה השבוע עם משקיעים.
שוק יעד בהיקף של 7 מיליארד דולר
שוק האריזות העולמי נאמד בכ-500 מיליארד דולר בשנה, מתוכו כ-300 מיליארד דולר שוק אריזות הקרטון הגלי וכ-200 מיליארד אריזות קרטון קשיח. להערכתו, שוק היעד של החברה נאמד בכ-7 מיליארד דולר, וכולל מכירת מכונות בהיקף של כ-1.5-2 מיליארד דולר בשנה, ועוד כ-5 מיליארד דולר – שזה שוק פלטות העץ – אשר אמורות להיות מוחלפות בחומרים המתכלים של החברה. "השוק הזה נמצא בצמיחה בעקבות מספר תהליכים: גידול בהיקף הרכישות המקוונות, דרישה לחיסכון בזיהום סביבתי וצריכת אנרגיה ודרישה לייעול דיגיטלי וייצור בסדרות קטנות המותאמות לדרישה בכל רגע נתון".
הייקון פועלת עדיין במתכונת של חברת פיתוח בעיקר, וסיימה את התקופה בהפסד תפעולי של כ-10.1 מיליון דולר. מאז הקמתה היא גייסה כ-150 מיליון דולר, בהם 45 מיליון דולר שגוייסו בדצמבר 2020 בבורסה של תל אביב, שבה החברה נסחרת כיום לפי שווי שוק של כ-248 מיליון שקל. עד היום היא השקיעה כ-100 מיליון דולר במחקר ופיתוח. מתחילת 2021 היא גייסה 34 עובדים חדשים וכיום היא מעסיקה 125 עובדים. בקופת החברה יש כיום כ-24.5 מיליון דולר, בהשוואה לכ-47.5 מיליון דולר בסוף 2020, לאחר שהיא ביצעה השקעות בהרחבת הפעילות, בגיוס כוח אדם ובהחזר הלוואה בנקאית לטווח ארוך בהיקף של כ-4 מיליון דולר.
פורסם בקטגוריות: בקרה וציוד תעשייתי , חדשות , תעשייה ישראלית