איירובוטיקס רוכשת את Iron Drone התל אביבית

19 אוקטובר, 2022

העיסקה מכניסה את איירובוטיקס לשוק הביטחוני, ונועדה לקצר את זמני הפיתוח של רחפנים מיירטים. נמצאת בתהליכי מיזוג עם קבוצת אונדס האמריקאית, אשר העניקה לה השבוע הלוואה של 1.5 מיליון דולר

בתמונה למעלה: רחפן מיירט של איירון דרון מתביית על רחפן מטרה

חברת איירובוטיקס (Airobotics) מפתח תקווה חתמה על הסכם מחייב לרכישת חברת Iron Drone התל אביבית, אשר פיתחה מל"ט אוטונומי מיירט. איירובוטיקס תקבל לידיה את הקניין הרוחני והציוד של החברה, נקי מהתחייבויות קודמות, דוגמת התחייבויות מול רשות החדשנות. בתמורה היא תשלם 145,000 דולר במזומן, ותעניק מניות ואופציות שבסיום העיסקה יסתכמו בכ-1.23% מהון המניות של החברה. כיום נסחרת איירובוטיקס בבורסת תל אביב לפי שווי שוק של כ-27 מיליון שקל.

איירובוטיקס הסבירה שהעיסקה תאפשר לה לפתח בזמן קצר רחפן שיענה על דרישות השוק לרחפן אוטונומי מיירט, ובכך להוסיף למערכותיה יכולת לנטרול רחפנים עוינים. חברת איירון דרון קיבלה סיוע בהיקף של כ-550 אלף דולר מרשות בחדשנות כדי לתח את טכנולוגיית היירוט שלה. החברה פועלת תחת מעטה של חשאיות, אולם סרטון וידאו שהיא העלתה לרשת מאפשר לזהות את שיטת הפעולה שלה. הרחפן המיירט מצוייד במצלמה ובמערכת בינה מלאכותית אשר מתבייתת על הרחפן העויין ומכוונת אליו את הרחפן המיירט. בסירטון שפורסם מתבצע היירוט באמצעות התנגשות פיסית ישירה, אולם החברה דיווחה שיש לה גם אמצעי יירוט נוספים.

רחפן יירוט אוטונומי

סרטון וידאו של אירובוטיקס שהועלה היום (ד') לרשת, מציג טכנולוגיית ניטרול של איירון דרון המבוססת על לכידת הרחפן העויין באמצעות רשת, והפלתו לאדמה. חברת איירובוטיקס הוקמה בשנת 2016 על-ידי רן קראוס והמנכ”ל מאיר קליינר, ופיתחה רחפן בקופסא (Box A In Drone) הפועל באופן אוטונומי וכולל מערכת איסוף וניתוח מידע. עיסקת איירון דרון מלמדת שהחברה החליטה למקד מאמצים בשוק הביטחוני. פלטפורמת Optimus של החברה היא רחפן אוטונומי תעשייתי שקיבל מרשות התעופה האמריקאית (FAA) אישור הטסה מעל ישובים מאוכלסים בגובה של 120 מטר ובמהירות שיוט של 50 קמ”ש.

מנכ"ל איירובוטיקס, מאיר קליינר, אמר שבכוונת החברה לשלב את טכנולוגיית היירוט של איירון דרון בפלטפורמת אופטימוס של החברה (בתמונת ההמחשה לעיל). "הדבר יאפשר לנו להציע פיתרון יחיד מסוגו ללקוחות, ופיתרון עמיד במיוחד ללקוחות בתחום ביטחון המלדת. המערכת של איירון דרון מאפשרת ליירט רחפנים עוינים באתרים שבהם לא ניתן להפעיל אמצעי שיבוש, כמו למשל בשדות תעופה, באזורים מאוכלסים ובמתחמי תשתיות קריטיות".

עיסקת הצלה עם קבוצת אונדס

לאחרונה צירפה אותו ה-FAA לקבוצה נבחרת של 10 רחפנים אוטונומיים הנמצאים בתהליך קבלת “אישור טיסה גלובלי”, הדומה לאישור הניתן כיום למטוסים מאויישים. למרות זאת היא לא הצליחה למנף את הטכנולוגיה לטובת מכירות. במחצית הראשונה של 2022 הסתכמו מכירותיה ב-544,000 דולר בלבד. החברה דיווחה על הפסד של כ-6.1 מיליון דולר. היא נמצאת בתהליכים לקראת מיזוג עם קבוצת אונדס האמריקאית (Ondas), אשר חתמה באוגוסט 2022 על הסכם מחייב לרכישת איירובוטיקס באמצעות עסקת מניות המעניקה לאיירובוטיקס שווי חברה של כ-15.2 מיליון דולר. עד לביצוע המיזוג, היא מקבלת סיוע מאונדס, אשר העניקה לה השבוע הלוואה של 1.5 מיליון דולר.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , רובוטיקה , רחפנים , תעופה וביטחון , תעשייה ישראלית

פורסם בתגיות: Airobotics