Pulsenmore מתחילה בייצור המוני של אולטראסאונד ביתי
9 מאי, 2023
פיתחה מכשיר ביתי נייד במחיר של עד 400 דולר, המאפשר לבצע בדיקות ביתיות ולשלוח אותן מהטלפון למוקד הרפואי. מפתחת תהליך ייצור עצמי של מתמרים אולטאסוניים. מעריכה שתספק 95,000 יחידות בשנים 2023-2024
חברת פלסאנמור (Pulsenmore) מעומר שליד באר-שבע, החלה בייצור סדרתי של מכשיר אולטרסאונד ביתי לבדיקת נשים בהריון אשר פועל בגרסה תואמת למערכת ההפעלה iOS (של אפל). המכשיר הידני הנייד מאפשר לכל אישה לבצע בדיקת אולטראסאונד בביתה, ולשלוח את התמונות אל הרופא באמצעות הסמארטפון, לצורך פיענוח, מעקב וטיפול. פלסאנמור הוקמה בשנת 2014 על-ידי המנכ"ל ד"ר אלעזר זוננשיין, ופיתחה מכשיר אולטראסאונד נייד וזעיר המבוסס על חיישן פיאזו אלקטרי ושבב ASIC עצמי.
עד היום החברה פיתחה שתי מערכות: מכשיר Pulsenmore ES לשימוש על-ידי נשים בהריון, ומכשיר Pulsenmore FC המאפשר לנשים הנמצאות בהתהליך של הפרייה חוץ גופית לבצע בדיקה עצמית של גודל הזקיקים. שתי המערכות מאפשרות להעביר את סרט הבדיקה לרופא או למוקד הרפואי באמצעות יישומון תוכנה המצוי במכשירי אייפון או אנדרואיד. כיום החברה נמצאת בשלבי ניסויים קליניים עבור מוצר שלישי, אשר יאפשר לבצע בדיקות אולטראסאונד עצמיות אצל חולי ריאות.
הפתרון של החברה מביא תפיסה חדשה לתחום הטיפול: המחיר של מערכת בודדת הוא כמה מאות דולרים (המחיר הממוצע של פלסאנמור הוא כ-400 דולר למכשיר) והבדיקה נעשית בבית. כיום יש בשוק שתי חלופות: מכשירים ידניים העולים כמה אלפי דולרים או של מכשירים גדולים במחיר של כמה מאות אלפי דולרים – כאשר בשני המקרים האחרונים יש צורך להגיע אל המרפאה.
בניית תשתית ייצור בישראל
בשנתיים האחרונות פלסאנמור נמצאת בתהליך שינוי מחברת פיתוח לחברה עם ייצור ומכירות: בשנת 2020 לא היו לה מכירות, בשנת 2021 היא מכרה מוצרים בכ-1.6 מיליון שקל ובשנת 2022 צמחו המכירות לכ-10.8 מיליון שקל. בידי החברה מספר זמנות גדולות: חברת GE Healthcare הזמינה 20,000 יחידות ES בהיקף של 6 מיליון דולר, וקופת חולים שירותי בריאות כללית הזמינה 12,000 יחידות של מערכות CF בהיקף כולל של 10.8 מיליון דולר ו-20,000 יחידות של ES בהיקף של 6 מיליון דולר.
להערכת החברה, במהלך 2023 היא תספק כ-25,000 מכשירים ללקוחות, ובשנת 2024 יעלה מספרם לכ-70,000. בסך הכל, יש כיום לחברה צבר הזמנות מחייבות שטרם הוכרו בהיקף של כ-30 מיליון שקל, מתוכו כ-21 מיליון שקל צפוי להכרה ב-2023 והיתרה ב-2024. תחזית המכירוטת של החברה היא 22 מיליון דולר בשנת 2024. במכתב למשקיעים מחודש אפריל 2023, מסר המנכ"ל זוננשיין שהחברה מתכננת להיות היצרנית הגדולה בעולם של מכשירי אולטראסאונד (במונחי יחידות).
זוננשיין: "אנחנו בונים את יכולות ההרחבה שלנה ומכנים להגדלה של פי עשרות בהיקף הייצור". מידע נוסף מופיע בדו"ח השנתי שפורסם במרץ 2023. חלק מהמכלולים מיוצרים בקוןריאה והרכבת המוצרים מתבצעת בישראל. קבלנים ייצור שבבים מייצרת עבורה את רכיב ה-ASIC הנמצא בלב תהליך עיבוד המידע, והחברה רוכשת ממנו כמויות גדולות למלאי.
ייצור מתמר פיאזו-אלקטרי
רכיב קריטי נוסף הוא מתמר פיאזו-אלקטרי (PZT) המאפשר לייצר את גלי הקול. כיום המתמר מיוצר מחוץ לחברה, אולם היא פועלת לבניית יכולת ייצור עצמית של מתמרים באמצעות מכונות ייצור לחיתוך מדויק והדבקה של מתמרים. החברה מפתחת תהליך ייצור מתמרים ביחד עם חברת FC Ultrasound הקוריאנית בהשקעה של עד כ-2 מיליון דולר בתמיכת רשות החדשנות וקרן קוריאה-ישראל למו"פ תעשייתי. השבוע החברה דיווחה על קבלת אישור לפטנט רשום בקנדה עבור תושבת לטלפון חכם הכוללת מתמר אולטראסוני לסקירת האיברים הפנימיים. החברה נסחרת בבורסה בתל אביב לפי שווי שוק של כ-351 מיליון שקל.
פורסם בקטגוריות: חדשות , מכשור רפואי , תעשייה ישראלית
פורסם בתגיות: מכשור רפואי , פלסאנמור