סולאר-אדג': זינוק במכירות והקמת קווי ייצור
7 אוגוסט, 2019
דיווחה על הכנסות שיא של 325 מיליון דולר, וצופה הכנסות של כ-400 מיליון דולר ברבעון הבא. מקימה מפעל סוללות חדש בדרום קוריאה בעלות של כ-50-60 מיליון דולר. המניה בנסד"ק זינקה בכ-20%
חברת סולאר-אדג' (SolarEdge) מהרצליה ממשיכה לצמוח בקצב מהיר בשוקי המפתח שלה באירופה ובארצות הברית. החברה סיימה את הרבעון השני של שנת 2019 עם הכנסות שיא בהיקף של 325 מיליון דולר, המייצגות גידול של 20% במכירות בהשוואה לרבעון הקודם (שהיה בפני עצמו רבעון שיא) וצמיחה של 43% במכירות בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד.
בעקבות הדו"ח הרבעוני זינקה מניית החברה בנסד"ק בכ-24% והביאה אותה לשווי שוק של יותר מ-3.7 מיליארד דולר – בהשוואה לשווי שוק של כ-3 מיליארד דולר ערב פתיחת המסחר. בשיחת ועידה עם משקיעים לאחר פרסום הדו"ח הרבעוני, גילה המנכ"ל גיא סלע שכדי לעמוד בביקושים הגבוהים למוצריה, החברה הגדילה את תפוקת הייצור שלה ב-25%, ברבעון השני לבדו.
סלע: "הצמיחה המהירה במכירות חייבה אותנו להגדיל את כושר הייצור בקצב מהיר בהרבה מכפי שצפינו". לפני מספר חודשים היא גם החלה בהקמת מפעל ייצור נוסף בווייטנאם במטרה לנתב לשם חלק מהייצור שכעת מתבצע במפעל בסין, ולהימנע מהמס המוטל על מוצרים סינים הנכנסים לארצות הברית. החברה צופה כי המפעל יתחיל בייצור המוני כבר ברבעון הנוכחי.
חלקה של אירופה בתמהיל המכירות של סולאר-אדג' עלה ברבעון האחרון לשיא של 48%, עם מכירות חזקות בפולין, הולנד, שבדיה, שווייץ וגרמניה. משקלו של השוק האמריקאי שבעבר תפס יותר ממחצית ממכירות של החברה, ירד ברבעון השני ל-41% מההכנסות. תחזית החברה לרבעון השלישי היא של צמיחה נוספת במכירות, לטווח לטווח של 395-410 מיליון דולר.
תחומי פעילות חדשים
לצד הצמיחה המרשימה בשוק הסולארי העולמי, סולאר-אדג' מצויה בתהליך כניסה לתחומי פעילות חדשים באמצעות רכישת חברות. בשנה האחרונה היא רכשה שלוש חברות שיהיו בסיס הכניסה שלה לתחומים חדשים: בינואר 2019 היא השלימה את רכישת S.M.R.E. Spa האיטלקית, המייצרת מערכות הספק ורכיבים לכלי-רכב חשמליים, ואת רכישת חברת קוקאם (Kokam) הדקוריאנית, המייצרת סוללות ליתיום-יון. במאי 2018 רכשה היא את גמאטרוניק הישראלית, המייצרת מערכות אל-פסק (UPS).
בעקבות העיסקאות האלה החלה סולאר-אדג' לסווג את הכנסותיה בדו"חות הפיננסיים לשתי קטגוריות: המגזר הסולארי והמגזרים הלא-סולאריים. ברבעון השני ההכנסות מן התחומים הלא-סולאריים הסתכמו ב-18.3 מיליון דולר, בהשוואה ל-18.8 מיליון דולר ברבעון הראשון. יש לציין שהחברות שנרכשו הן חברות קטנות יחסית ותהליך האינטגרציה שלהן נמצא עדיין בראשיתו. סולאר-אדג' העריכה שרק בשנת 2020 תהיה לה אינדיקציה ברורה יותר באשר לפוטנציאל העסקי של תחומי הפעילות החדשים.
מפעל חדש לייצור סוללות בדרום קוריאה
בהקשר זה, גילה סלע במהלך השיחה, כי החברה מקימה כעת בדרום קוריאה מתקן חדש לייצור סוללות במסגרת הפעילות של קוקאם. עלות הקמת המפעל נעה בין 50-60 מיליון דולר והתפוקה שלו בשלב ראשון אמורה להיות בין 1-1.8 ג'יגה-וואט, עם אפשרות הרחבה ל-2.5-3 ג'יגה-וואט. "ההוצאות ייזקפו ב-18-24 חודשים הבאים. אנחנו נייצר בעצמנו חלק מהציוד שיותקן המפעל החדש, וחלק נרכוש מיצרנים חיצוניים".
פורסם בקטגוריות: אנרגיה וסביבה , דוחות רווח , ייצור וקבלנות משנה , קלינטק , תעשייה ישראלית
פורסם בתגיות: גיא סלע , סולאר-אדג'