ליאור סושרד מצטרף לחברת Robotemi כשותף ופרזנטור
1 ספטמבר, 2019
אמן החושים הבינלאומי רכש מניות בחברה וגם יוביל את המיתוג שלה. רובוטמי פיתחה רובוט ביתי אוטונומי המסוגל לבצע שורה של מטלות בבית ומופעל בחיווי קולי
אמן החושים הבינלאומי ליאור סושרד מצטרף כשותף ובעל מניות לחברת הרובוטיקה התל-אביבית Robotemi, שפיתחה את הרובוט הביתי temi. החברה לא חשפה את היקף ההשקעה, אך ייתכן כי הגדרתו של סושרד כ"שותף" מלמדת על השקעה משמעותית. בסוף 2018 ביצעה רובוטמי גיוס הון של כ-20 מיליון דולר לפי הערכת שווי חברה של כ-200 מיליון דולר. על פי אתר celebritynetworth הפופולארי, המתיימר לספק הערכות לגבי הונם של ידוענים, הונו של סושרד נאמד בכ-10 מיליון דולר. מהחברה נמסר כי סושרד נחשף לפיתוח של החברה לפני מספר חודשים.
הצטרפותו של סושרד עשויה להיות בעלת ערך שיווקי בלתי מבוטל. בנוסף להשקעה הכספית, סושרד גם יוביל את המיתוג של החברה וישמש בתפקידChief Branding Officer. סושרד הינו הינו אחד מאמני החושים המבוקשים והמצליחים בעולם ומרבה להופיע בפני אנשי עסקים, ידוענים ואף ראשי מדינות. רובוטמי אינה החברה הראשונה שבה משקיע סושרד. בשנים האחרונות היה מעורב כמשקיע ויזם במספר חברות מתחומי הסייבר, פלטפורמות מוזיקה ויישומים טכנולוגיים בתחום האופנה.
רובוטמי הוקמה בשנת 2016 ופיתחה רובוט אישי המהווה הכלאה בין טאבלט מבוסס אנדרואיד לבין פלטפורמה רובוטית ניידת, המופעלת באמצעות הוראות קוליות ומחוות ידיים. הרובוט כולל יכולת זיהוי מכשולים ותכנון נתיב, יודע לזהות את הבעלים שלו, ללכת אחריו, ולבצע משימות שונות, וכל זאת ללא צורך בשימוש במקלדת או במסך מגע. כך למשל, הוא מקיים שיחות וידאו ללא שימוש בידיים, מעביר שיעורים פרטיים, יכול לבצע קניות דרך האינטרנט, לסייע לרופא לבקר חולים ואפילו להשגיח על הילדים. המשתמש יכול גם לשלוט ברובוט מרחוק באמצעות אפליקציה, להניע אותו ברחבי הבית ולעקוב אחר המתרחש.
כיום החברה מקימה קהילה פתוחה של מפתחים עבור בניית אפליקציות חדשות והי מקיימת שיתוף פעולה עם גוגל שתסייע בשיווק, ועם חברת באידו הסינית אשר מסייעת בתרגום לסינית. מאז החלה בשיווק הרובוט באוקטובר 2018, היא מכרה כמה עשרות אלפי יחידות של הרובוט בארצות הברית ובאירופה. מטה החברה נמצא בניו יורק ומרכז הפיתוח בישראל. הרובוט עצמו מיוצר במתקן של Flex בסין.
שתי מערכות הפעלה במארז אחד
החומרה של temi מבוססת על מעבדי ARM ושימוש בחיישנים רבים: חיישן LiDAR מתוצרת Newsight הישראלית המכסה 360 מעלות, שתי מצלמות תלת-מימד, שתי מצלמות אור נראה, חמישה חיישני קירבה, יחידת מדידה אינרציאלית (IMU), ו-6 חיישני Time of Flight. מערך התקשורת כולל התחברות לרשתות Wi-Fi, Bluetooth והרשתות הסלולריות מהדורות 3G/4G. הפלטפומה כוללת צג מגע בגודל של 10.1 אינטש המותקן על-גבי זרוע מתכווננת המאפשרת לו להתיישר אוטומטית בכיוון המשתמש המדבר אל הרובוט.
בתחום הקלט, הרובוט כולל מערך של ארבע מיקרופונים דיגיטליים, יכולת עיצוב אלומה קולית (Beamforming) ומעגלי ביטול הדהוד והסרת רעשים סביבתיים. הוא מפיק סאונד באמצעות מערכת High fidelity בהספק של 20Watts. תשתית העיבוד מבוססת על שתי מערכות נפרדות: מעבד ARM Hexa core המנהל את הרובוט ומבוסס על תשתית לינוקס, ומעבד ARM Quad core המנהל את הטאבלט והאינטראקציה עם המשתמש, הפועל על-גבי מערכת ההפעלה אנדרואיד.
פורסם בקטגוריות: אנשים , חדשות , רובוטיקה
פורסם בתגיות: TEMI , ליאור סושרד , רובוטמי