ננו-לוק ו"מקורות" ייפתחו פתרון הגנת סייבר על תשתיות מים

13 נובמבר, 2019

ננו-לוק פיתחה פלטפורמת הגנה על מערכות משובצות, במיוחד ליחידות קצה מקושרות ו-IoT על ידי חסימת הכתיבה לזיכרון. שתי החברות ישווקו את הפתרון גם לחו"ל

[בתמונה: מתקן מים של "מקורות" ליד שער העמקים]

חברת הסייבר ננו-לוק (NanoLock) וחברת המים הלאומית "מקורות" ישתפו פעולה כדי לפתח פתרון הגנה על תשתיות מים ואנרגיה מפני איומי סייבר. ננו-לוק פיתחה פלטפורמת הגנה על מערכות משובצות, במיוחד ליחידות קצה מקושרות ו-IoT. מטרת המיזם אינה רק לפתח חליפת הגנה למתקנים של "מקורות", אלא לשווק את הפיתרון המשותף לחברות מים ואנרגיה אחרות בישראל ובעולם.

עם הכניסה של יותר ויותר מערכות חכמות ומקושרות ונקודות ממשק בין המערכות התפעוליות למערכות המידע, גם מתקני תשתית הופכים להיות חשופים לאיומי סייבר. האיום עשוי להגיע מכיווןנה של מדינה זרה או ארגון טרור שינסו לחדור מרחוק למערכות הקריטיות, אך לאמיתו של דבר נקודת התורפה המשמעותית יותר נוגעת דווקא לסכנות לגורמים פנימיים, כגון עובד ממורמר שמשתמש בהרשאות שלו כדי לשבש את המערכות, או עובד שמידע רגיש נגנב ממנו על ידי האקר מחוץ לשעות העבודה.

ננו-לוק, שהוקמה ב-2016, פיתחה טכנולוגיה המגינה על רכיבי קצה ממתקפות סייבר ומתקפות פנים-ארגוניות, על-ידי חסימת הכתיבה לזיכרון מכשיר הקצה ויצירת ערוץ מאובטח לעדכוני קושחה.בתחילת השנה היא הדגימה שיתוף פעולה עם חברת מיקרון (Micron) להגנת זכרונות הבזק (flash) באמצעות שילוב של הטכנולוגיה שלה ביחד עם טכנולוגיית Authenta של מיקרון, המגינה גם היא על הגישה לזיכרון. הדבר חיוני במיוחד להתקני IoT והרכב החכם, אשר מבוססים על פתיחת מערכות קריטיות בפני רשתות תקשורת רבות, שרמת האבטחה שלהן אינה ידועה. הפתרון של ננו-לוק הינו אגנוסטי, כלומר יכול לפעול על כל מעבד ובכל מערכת הפעלה. כמו כן, הוא אינו צורך כלל כוחות עיבוד או חיי סוללה, ועל כן מתאים במיוחד לאביזרי IoT בעלי משאבי עיבוד והספק מוגבלים כמו מדי מים וגז חכמים.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: אבטחת סייבר , אנרגיה וסביבה , חדשות

פורסם בתגיות: מקורות , ננו-לוק