ג'וגאנו פרסה "עיר בטוחה" בגבול ברזיל-פרגוואי

30 יוני, 2020

התשתית נפרסה לאורך "גשר הידידות", הידוע כציר של הברחת סחורות. כוללת 100 גופי תאורה מקושרים, מצלמות ומנועי AI של חברת CorSight, כדי לספק זיהוי פנים ולוחיות רישוי. ברזיל הזמינה מהחברה שלוש התקנות נוספות

בתמונה למעלה: גשר הידידות. ציר הברחות מרכזי בין ברזיל ופרגוואי

חברת ג'וגאנו (Juganu) מאור-יהודה פרסה את פלטפורמת העיר החכמה שלה לאורך "גשר הידידות", שהיא אחת מנקודות הגבול המרכזיות המחברות בין ברזיל לפרגוואי. פלטפורמת Foam של ג'וגאנו (בתמונה למטה), משלבת גופי תאורה דינמיים המשנים את גווניהם לאורך היום בהתאם לתאורה הטבעית, רשת תקשורת, מצלמות ומנועי AI. הרשת נפרסה בתוך 3 ימים בלבד, וכוללת כ-100 עמודי תאורה וכ-200 מצלמות. ל-Techtime נודע שהחברה גברה במכרז על חברות טכנולוגיה מוכרות מאוד, ושבעקבות ההצלחה הזמינה הממשלה בברזיל עוד 3 פרויקטים דומים.

"גשר הידידות", המשתרע לאורך 550 מטר, מחבר בין העיר Foz de Iguaçu ברזיל לבין העיר Ciudad del Este בפרגוואי. מדי יום חוצים את הגשר כ-100 אלף איש ברגל וכ-40 אלף מכוניות. נקודת הגבול הזו מהווה ציר כלכלי מרכזי של מעבר סחורות בין המדינות, אך לצד זאת גם כציר של הברחה. עומס התנועה מקשה על מיגור התופעה והממשל הפדראלי בברזיל חיפש פתרון טכנולוגי להגברת הפיקוח וההרתעה. הרשת של ג'וגאנו תספק תאורה לכל האזור, רשת Wi-Fi וזיהוי פנים ולוחות רישוי מבוסס AI.

שיתוף פעולה עם CorSight הישראלית

הפרויקט מקפל בתוכו שיתוף פעולה עם חברה ישראלית נוספת: מנוע ה-AI המוטמע במודולים של ג'וגאנו הוא של חברת CorSight, המתמחה בזיהוי פנים מבוסס AI. קורסייט היא למעשה ספין-אוף של חברת קורטיקה (Cortica), שפיתחה טכנולוגיית בינה מלאכותית הלומדת באופן עצמאי ובלתי מונחה (Unsupervized).

באמצעות המנועים של קורסייט, הרשת שנפרסה תוכל לזהות את פניהם של האנשים ולוחות הרישוי של המכוניות עוד בטרם יגיעו לביקורת הגבול. האינפורמציה תוצלב בזמן אמת מול מאגרי המידע של המשטרה הפדראלית, ובמידה ותהיה התאמה לגבי אדם או רכב חשודים פקחי הגבול יקבלו מיידית התראה. המערכת גם אומנה לזהות ולהתריע על התנהגויות מעוררות חשד.

הדמיון שבין רשת התאורה לרשת התקשורת

ג'וגאנו, שהוקמה ב-2011, פיתחה טכנולוגיית תאורת לדים ציבורית, המתאימה באופן אוטומטי את רמת וגוון האור לתנאים המשתנים של התאורה הטבעית מסביב. החברה העריכה שסוג התאורה שהיא מייצרת מפחית בכ-80% את צריכת החשמל הציבורית, ומספק תאורה נוחה לעין, הדומה לאור השמש ובספקטרום כמעט מלא.

על בסיס הדמיון המבני בין רשתות תאורה לרשתות תקשורת, כלומר הפיזור הקבוע בין נקודה לנקודה על מנת להשיג כיסוי רציף, ג'וגאנו פיתחה על גבי רשת התאורה גם רשת תקשורת המספקת תשתית לשירותי עיר חכמה ועיר בטוחה. כל גוף תאורה כולל שתי מצלמות HD, מנוע עיבוד ונקודת תקשורת.

הפתרון של החברה מאפשר לבנות תשתית לתקשורת של עיר החכמה על-גבי פנסי הרחוב, בלא צורך בכבילה או בפריסת סיבים אופטיים. הפיתוח נעשה בשיתוף פעולה עם חברת קואלקום, והפתרון כולל מספר שבבים של קואלקום. מנוע הבינה מלאכותית של קורסייט מרחיב כעת את היישומים שניתן להפעיל באמצעות הפלטפורמה. אמריקה הלטינית היא שוק יעד מרכזי עבור ג'וגאנו. 

האזינו לריאיון עם מנכ"ל ואחד ממייסדיי ג'וגאנו, ערן בן שמואל, מתוך הפודקאסט שלנו ששודר באוגוסט 2019

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: WIRELESS , בינה מלאכותית , חדשות , ראיית מכונה

פורסם בתגיות: Jugano , עיר חכמה , קורטיקה