מייסד אדוונטק: "המחסור ברכיבים יסתיים בקרוב"

29 אוגוסט, 2022

צ'ייני הו בראיון מיוחד ל-Techtime: "הסיוט הבא של יצרני השבבים יהיה אספקת-יתר. מסלול ההתנגשות של סין עם העולם החופשי הוא הרה-אסון לכלכלתה. רעיונות PoC ישראלים מייצרים שווקים עולמיים חדשים"

בתמונה למעלה: מייסד ויו"ר אדוונטק, צ'ייני הו. צילום: Techtime

חברת אדוונטק (Advantech) הטאיוואנית היא ספקית מחשבים תעשייתיים ומוקשחים ומערכות משובצות תעשייתיות מהגדולות בעולם. החברה נסחרת בבורסה של טאיפה בירת טאיוואן בשווי של כ-8.2 מיליארד דולר, ובשנת 2021 הסתכמו מכירותיה בכ-2.1 מיליארד דולר. החברה הוקמה בשנת 1983 על-ידי צ'ייני הו, המשמש מאז ועד היום כיו"ר החברה. הו הגיע לביקור בישראל במסגרת תכנית החדשנות הטאיוואנית IP² LaunchPad בישראל, שהוא אחד מפעיליה. בראיון מיוחד ל-Techtime הוא שפך אור יוצא דופן על התעשייה הטכנולוגית בעידן של מגיפה ומתיחות גיאו-פוליטית גוברת.

כיצד המתיחות בין טאיוואן וסין משפיעה על הפעילות ועל האסטרטגיה של אדוונטק?

הו: "הכלכלה הסינית ב-20 השנים האחרונות צמחה בקצב גבוה מאוד והגיעה לממוצע של כ-10% צמיחה בשנה, אולם כעת היא נמצאת במגמת האטה, והשנה היא צפויה לצמוח בכ-3% בלבד. השוק הסיני מאוד חשוב עבורנו. כ-29% מהמכירות שלנו הן לסין, מחציתן לתחומי התשתיות ומחציתן לתעשיות הייצור. מלחמת הסחר עם ארה"ב פגעה מאוד בייצוא הסיני והוא נמצא בירידה. יש לזה השפעה עמוקה על תעשיות הייצור, וחלק מהעסקים חזר לארצות המוצא יפן, קוריאה וטאיוואן. למרות זאת סין היא עדיין שוק חשוב עבורנו, ובטווח הקצר המתיחות בין טאיוואן וסין עדיין לא משפיעה עלינו".

"חוק השבבים מחליש את הצבא הסיני"

"אבל יכול להיות שתהיה למתיחות השפעה ארוכת טווח: אם סין תמשיך להיות בעימות מול העולם החופשי, כמו למשל תמיכתה ברוסיה, יש לצפות לסנקציות ולהאטה נוספת בכלכלה הסינית. גם במקרה הזה ההשפעה עלינו לא תהיה מכרעת: האסטרטגיה שלנו ברורה: 50% מהייצור יישאר תמיד בטאיוואן, והשאר יהיו מבוזרים. הרעיון הוא לא לשים את כל הביצים בסל אחד. אומנם יש לנו מפעל ייצור בסין, אולם אם יוטלו סנקציות על סין נוכל להעביר את הייצור לאתרים אחרים באסיה, באירופה או בארה"ב".

כיצד אתם מושפעים מחוק השבבים (CHIPS Act) שהתקבל בארה"ב?

"לחוק השבבים יש שני מרכיבים מרכזיים: הראשון הוא תמיכה בהקמת תשתיות ייצור שבבים בארה"ב, והשני הוא סנקציות שנועדו לדכא את תעשיית השבבים הסינית. למשל, החוק אוסר למכור טכנולוגיות וציוד מתקדם לייצור שבבים ברוחב צומת של פחות מ-22 ננומטר. החוק הזה מחליש את הצבא הסיני ופוגע ביכולת שלו לרכוש שבבים מתקדמים".

צ'ייני הו (משמאל) ביחד עם מנהל מכירות ישראל באדוונטק, אילן ברקוביץ'
צ'ייני הו (משמאל) ביחד עם מנהל מכירות ישראל באדוונטק, אילן ברקוביץ'

"יצרני ציוד מתקדם שיש להם מפעלים בסין ייאלצו בגלל החוק לצאת ממנה ולהעביר את הייצור בחזרה ליפן, לטאיוואן ולארה"ב. להערכתי, למרכיב הזה בחוק תהיה השפעה גדולה מאוד על היכולת התעשייתית והצבאית של סין. אנחנו לא נושפע מהחוק הזה, מכיוון שמפעל הייצור שלנו בסין מייצר רק מוצרים בסיסייים. המחשבים המתקדמים ביותר מיוצרים בטאיוואן עצמה".

כיצד אתם מושפעים מהמשבר הגלובלי בשרשרת האספקה ומהמחסור ברכיבים?

"בעיית שרשרת האספקה אינה קריטית מכיוון שהדרישה למחשבים נמצאת כעת בירידה. בשנתיים האחרונות הייתה דרישה גדולה מאוד למחשבים בגלל מגיפת הקורונה והדבר יצר עודף ביקוש לרכיבים. אולם המגיפה מסתיימת ואני מעריך שבתוך כחצי שנה הבעיה תיעלם. בעבר רכשנו מלאי גדול של רכיבים שאנחנו עדיין מנצלים ושיספיק לנו לפחות לעוד שישה חודשים. צריך לזכור שכיום נבנים יותר מ-50 מפעלי ייצור שבבים חדשים בעולם. מתוכם כ-20 מפעלים בטאיוואן. הם יושלמו בתוך שנתיים-שלוש שנים, ואז תהיה אספקת-יתר של רכיבים. זה יהיה סיוט לתעשיית הסמיקונדקטורס".

הייתם החברה הראשונה שהכריזה על התמקדות ב-IoT. הופעת הבינה המלאכותית השפיעה על התפישה הזאת?

"התחומים הצומחים החדשים כמו בינה מלאכותית, Industry 4.0 ומערכות אוטונומיות הם טובים מאוד בשבילנו. הם זקוקים למחשבים משולבים הכוללים CPU ו-GPU, ואנחנו רואים צמיחה גדולה מאוד של מחשבים מהסוג הזה (AIoT) גם בשנים הבאות. גם המחיר של הממוצע של המערכות צומח. בינה מלאכותית היא מתנה המאיצה את העסקים שלנו".

מהו מקומה של ישראל בפעילות ובתוכניות של אדוונטק?

"השוק הישראלי חשוב מאוד. למרות שיש כאן צוות מצומצם, המכירות בישראל מהוות כ-5% מהמכירות שלנו בעולם. יש לנו כאן לקוחות גדולים מאוד, כמו למשל אורבוטק, אפלייד מטיריאלס, צ'ק פוינט ועוד. לישראל יש משקל מיוחד בתעשייה בזכות העובדה שהרבה שווקים בעולם נוצרים בעקבות רעיונות ברמת Proof of Concept שיצאו מישראל. אנחנו פתוחים לאפשרות לבצע כאן רכישה, אם כי כרגע אין חברת מטרה ספציפית".

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: אנשים , חדשות , מחשבים ומערכות משובצות , ריאיונות

פורסם בתגיות: אדוונטק , מחשבים