לנובו הקימה מרכז סייבר באוניברסיטת בן גוריון
20 פברואר, 2023
"מעניק לנו גישה אל משאב גדול של טכנולוגיות אבטחה חדשניות, ומעניק ללקוחותינו גישה אל מומחים בקנה מידה עולמי". המרכז יתמקד בפיתוח טכנולוגיות zero-trust מתחת לרמת האבטחה של מערכת ההפעלה
בתמונה למעלה: טקס השקת מרכז הפיתוח. מימין לשמאל: פרופ' יובל אלוביצ'י, ולוקה רוסי ונימה באיאטי מלנובו
חברת לנובו (Lenovo) חנכה מרכז לחדשנות טכנולוגית בתחום הסייבר בשיתוף עם אוניברסיטת בן גוריון בנגב. המרכז יתמקד בטכנולוגיות zero-trust מתחת לרמת האבטחה של מערכת ההפעלה. בנוסף, הוא ישמש כמעבדת הסמכת בטיחות עבור לקוחות לנובו וכמרכז להחלפת מידע בתחום הסייבר. המרכז יעסיק חוקרים מטעם לנובו ומטעם האוניברסיטה. מהסקר התקופתי Data For Humanity של לנובו שפורסם בנובמבר 2022, מתברר שסוגיית האבטחה היא הנושא המרכזי המטריד כיום ארגונים ועסקים כאשר הם שוקלים לבצע מהלך של שדרוג טכנולוגיות המידע שלהם.
מנהל חטיבת פתרונות האבטחה של לנובו, נימה באיאטי, אמר שהמרכז באוניברסיטת בן גוריון מעניק לחברה גישה אל משאב גדול של טכנולוגיות אבטחה חדשניות, ומעניק ללקוחותיה גישה אל מומחים בקנה מידה עולמי. הפתרונות שיפותחו במרכז החדש (Lenovo Cybersecurity Innovation Center – LCIC) ישולבו בחליפת פתרונות האבטחה של החברה, ThinkShield. נשיא האוניברסיטה, פרופ' דניאל חמוביץ', אמר שאחת מהחוזקות של אוניברסיטת בן גוריון היא ביכולתה לשתף פעולה עם התעשייה. "שיתוף פעולה הדוק בין האקדמיה והתעשייה הוא המפתח לפיתוח טכנולוגיות חדשות", אמר.
יצרנית המחשבים הגדולה בעולם
מנהל מרכז המחקר לאבטחת סייבר באוניברסיטת בן גוריון, פרופ' יובל אלוביצ'י, אמר שהאוניברסיטה מעוניינת להנחיל את הידע שלה לא רק לתעשייה בישראל, אלא גם לתעשייה העולמית כולה. "אנחנו רוצים לשתף פעולה עם חברות תעשייתיות מובילות, אשר שותפות לערכינו, ושואפים להציג מודל של חדשנות בתחום הסייבר". חברת לנובו הסינית נחשבת ליצרנית המחשבים הגדולה בעולם (במונחי יחידות). החברה מעסיקה כ-63,000 עובדים ומכירותיה בשנת 2022 הסתכמו בכ-71.6 מיליארד דולר.
לנובו הוקמה בשנת 1984, והגיעה למעמדה בעקבות סדרת מהלכים רחבי-היקף. הראשון היה גיוס של יותר מ-200 מיליון דולר בבורסה של הונג קונג בשנת 2000, לאחר מכן היא רכשה את חטיבת המחשבים הניידים של יבמ (Thinkpad) בשנת 2005 תמורת כ-1.75 מיליארד דולר. בשנת 2012 היא נכנסה לשוק הסמארטפונים באמצעות השקעה של 793 מיליון דולר, וב-2014 היא רכשה את חטיבת שרתי x86 של יבמ בכ-2.1 מיליארד דולר. כיום היא נסחרת בבורסה של הונג קונג לפי שווי שוק של כ-11 מיליארד דולר.
פורסם בקטגוריות: אבטחה , אבטחת סייבר , חדשות , מחשבים ומערכות משובצות