יוסי וייס הצטרף לדירקטוריון ראדא
29 דצמבר, 2019
וייס שימש כנשיא ומנכ"ל התעשייה האווירית בשנים 2012-2018. ראדא מספקת מערכות מכ"ם טקטי עבור מערכות הגנה אקטיבית דוגמת "חץ דורבן". צבר ההזמנות של שנת 2019 צמח להיקף של כ-53 מיליון דולר
בתמונה למעלה: יוסי וייס. צילום: התעשייה האווירית
המנכ"ל והנשיא לשעבר של התעשייה האווירית (IAI), יוסי וייס, הצטרף לדירקטוריון של חברת ראדא. וייס הצטרף לתעשייה האווירית בשנת 1998 לאחר 27 שנים בחיל הים. בשנת 2012 הוא מונה לתפקיד נשיא ומנכ"ל התע"א ושימש בתפקיד עד לשנת 2018. לפני פרישתו הוא הוביל את אחד ממהלכי הארגון-מחדש הגדולים בתעשייה האווירית: הקמת חטיבת תעופה שתרכז את כל עסקי התעשייה האווירית בתחום התעופה.
חטיבת התעופה החדשה מתמקדת בארבעה קווי מוצר מרכזיים: פיתוח וייצור כלי-טייס, פיתוח וייצור מכלולים תעופתיים, הסבות והשבחות כלי-טיס, ותחזוקת כלי-טיס. החטיבה תוקם באמצעות מיזוג חטיבת בדק מטוסים, חטיבת כלי-הטיס האזרחיים, חטיבת ההנדסה והפיתוח וכן אלמנטים ממפעל להב העוסק במתן תחזוקה למטוסי חיל האוויר, השבחת מטוסי קרב ואימון צוותי אויר.
בתפקידו האחרון בחיל הים ניהל את הפיתוח, ההצטיידות והקליטה של הצוללות "דולפין". בתעשייה האווירית הוא ניהל פרוייקטי לוויינות תקשורת, תצפית ומכ"מית, תחנות קרקע לווייניות ומיקרו-לוויינים. בשנת 2006 הוא מונה מנהל חטיבת מערכות טילים וחלל בתעשייה האווירית והיה אחראי על ניהול מערכות רחבות-היקף, בהן מערכות הגנה ותקיפה רב-שכבתיות ולוחמת רשת.
החברה מצפה לצמיחה ב-2020
חברת ראדא מנתניה (Rada Electronic Industries) מספקת כיום בעיקר מערכות מכ"ם טקטיות (מערכות מכ"ם ניידות וקטנות) עבור מערכות הגנה אקטיבית על כלי-רכב, איתור כטב"מים ורחפנים, פצמ"רים ואיומי נ"מ קצרי טווח. בין השאר, המכ"ם שלה מותקן במערכת "חץ דורבן" (Iron Fist) של אלביט (לשעבר תעש) להגנת כלי-רכב משוריינים בפני טילי נ"ט. לאחר מספר שנים של פיתוח והוכחת קונספט, השנה מתחיל השוק של החברה לתפוס תאוצה, בעיקר בזכות מספר זכיות תכנון בצבא האמריקאי.
לפני כשלושה שבועות החברה דיווחה שבחודשים אוקטובר-נובמבר היא קבלה הזמנות חדשות למערכות מכ"ם בהיקף של כ-12.5 מיליון דולר. מחצית מההזמנות הגיעו מלקוחות קיימים שבחנו את המערכות של החברה בשנתיים האחרונות, ומחצית הגיעו מלקוחות חדשים. מדובר בהזמנות שיא בהיסטוריה של החברה, אשר צבר ההזמנות שהיא קיבלה בשנת 2019 מגיע כבר להיקף של כ-53 מיליון דולר. החברה מעריכה שהיא תגיע השנה למכירות שנתיות של כ-40 מיליון דולר. מנכ"ל החברה, דב סלע, אמר שההזמנות מחזקות את ההערכה של החברה שבשנת 2020 היא תראה צמיחה משמעותית במכירות.
פורסם בקטגוריות: חדשות , תעופה וביטחון , תעשייה ישראלית