אינטואישן וטויוטה יהפכו את המכונית לרובוט ידידותי

16 פברואר, 2020

החברה, שפיתחה רובוט חברותי לקשישים, השלימה גיוס נוסף של 36 מיליון דולר ותשתף פעולה מכון המחקר של טויוטה לפיתוח יישומי אדם-מכונה לרכב. מנהל Toyota AI יצטרף לדירקטוריון של אינטואישן

חברת אינטואישן רובוטיקס (Intuition Robotics), מרמת גן, שמפתחת רובוטים "חברותיים" ובכלל זה רובוט המיועד לבני הגיל השלישי, השלימה סבב גיוס נוסף בהיקף של 36 מיליון דולר, בהובלת קבוצת SPARX ופלטפורמת השקעות ההמונים OurCroud. בסבב הנוכחי, שמעלה את סך גיוסי החברה ל-58 מיליון דולר, השתתפו גם קרנות ההשקעות של טויוטה בתחום הבינה המלאכותית (Toyota AI) וסמסונג (Samsung Next), חברת iRobot, חברת הביטוח Sompo, קרן בלומברג בטא של ראש עיריית ניו יורק לשעבר מייקל בלומברג, ומשקיעים נוספים.

בעקבות ההשקעה של טויוטה, שלמעשה השתתפה בכל סבבי המימון של החברה, מנהל ומייסד-שותף של קרן Toyota AI, ג'ים אדלר, יצטרף לדירקטוריון של החברה. אינטואישן תשתף פעולה עם מכון המחקר של טויוטה (TRI), במטרה לפתח יישומי אדם-מכונה עבור תעשיית הרכב על בסיס הטכנולוגיה של החברה הישראלית. באינטואישן הסבירו כי מתחיל להיווצר פער בין המערכות והחיישנים המתקדמים וטכנולוגיות של נהיגה אוטונומית, שנכנסים בהדרגה למכוניות החדשות, לבין חוויית הנהיגה והשימוש במכונית, שעדיין לא השתנתה באופן מהותי ולא הותאמה לעידן החדש. "אינטואישן מפתחת טכנולוגיה פורצת דרך שתשמש השראה לחברות אחרות לחשוב מחדש על האופן שבו רובוטים יכולים לפשט את חיינו," הוסיף אדלר.

אינטואישן מפתחת רובוטים אינטראקטיביים מסוג חדש, הניחנים בתכונות אנושיות כגון אמפתיה, התחשבות וחברותיות, המעודדות יחסי אמון וקרבה בין הרובוט לבין בעליו. החברה מכנה רובוטים מסוג זה "ידידים דיגיטליים". בשונה מרובוטים אחרים, שנשלטים באופן חד-כיווני  על ידי פקודות קוליות, הרובוטים של אינטואישן פועלים בגישה פרואקטיבית ומוכוונת-מטרה ויוזמים אינטראקציה עם בעליהם, על מנת ללמוד את צרכיהם האישיים. התוצאה היא רובוט שלומד עם הזמן תוך כדי אינטראקציה ומפתח "אישיות" משל עצמו, שהיא תולדה של מערכת היחסים שנוצרת בינו לבין בעליו.

ELLIQ – חברתו הטובה ביותר של האזרח הוותיק

הרובוט הראשון שפיתחה החברה מיועד לבני הגיל השלישי. בעולם של ימינו, שבו הטכנולוגיה מהווה היבט משמעותי בכל אורחות החיים ובקשרים הבינאישיים, אזרחים ותיקים לרוב אינם מעורים בעולם הדיגיטלי שסביבם ועשויים בשל כך לחוש ניתוק חברתי וירידה בכישורי החיים. אינטואישן פיתחה רובוט (ממין נקבה) חברתי בשם ELLIQ, המיועד לסייע לאזרחים ותיקים להתאקלם בעולם הטכנולוגי ולרכוש מיומנויות חשובות בתפעול המכשירים הדיגיטליים. כך למשל, הרובוט של אינטואישן מעודד ומסייע לאזרח הוותיק להשתמש בווידיאו-צ'אט, לשחק משחקי מחשב ולהשתמש ברשתות החברתיות במטרה לחזק את קשריו עם בני משפחה וחברים.

הרובוט החברתי ממלא תפקיד אקטיבי בחיי היומיום של האזרח הוותיק ומסייע לו לקבוע פגישות ולתזכר אותו ליטול את תרופותיו בזמן ולהמליץ לו על פעילויות מחוץ לבית. הרובוט מהווה עבור האזרח הוותיק תיווך ישיר לעולם הדיגיטלי והוא יכול לצפות באמצעותו בסרטי וידיאו או להאזין למוזיקה. השימוש ברובוט לא רק שעשוי לשפר את התמצאותו של האזרח הוותיק בעולם הדיגיטלי, אלא גם לפוגג את בדידותו, לסייע לו לשפר את חיי החברה, להעשיר את עולמו וגם לסייע לו לשמור על תפקוד פיזי וקוגניטיבי גבוה.

כדי לחזק את החיבור עם האזרח הוותיק, הרובוט עושה שימוש ב"תקשורת טבעית" כגון מחוות גוף המביעות רגש, ושימוש בדיבור, צלילים ואורות כדי להביע את עצמו. באמצעות טכנולוגיה של למידת מכונה, הרובוט לומד את ההעדפות ואת דפוסי ההתנהגות של בעליו ומציע לו הצעות בהתאם. הרובוט כולל שבעה מיקרופונים, מצלמות, מד חום ומד גז ותפעולו מתבצע בעיקר באמצעות פקודות קוליות.

במסגרת פיילוט שערכה החברה, ב-12 החודשים האחרונים הוצבו רובוטים של החברה בבתי אבות ברחבי ארצות הברית בקרב קשישים בגילאי 80-90. כל רובוט בילה במשך 90 ימים ברציפות עם כל קשיש. באינטואישן מציינים כי הקשישים נקשרו עד מהרה לבן-הלוויה הרובוטי שלהם והתייחסו אליו כמעט כאל בן אדם וההתנסות תרמה לרווחתם. כל קשיש קיים בממוצע 8 אינטראקציות עם הרובוט, 2 מהן לפחות ביוזמת הרובוט.
Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: Automotive , בינה מלאכותית , גיוסי הון , חדשות , רובוטיקה

פורסם בתגיות: אינטואישן , טויוטה