המכון לייצור מתקדם יחנוך מרכז הדגמה לייצור חכם

16 יוני, 2021

הקומפלקס ישתרע על פני מאות מ"ר ויציג מגוון פתרונות לתעשיינים בתחומי הרובוטיקה, אוטומציה, ניהול רצפת ייצור ועוד. המכון ישלים עד סוף השנה יותר מ-150 אבחונים למפעלים. "גילינו כמה התעשייה צמאה לטרנספורמציה הזו"

המכון לייצור מתקדם שהוקם ביוזמת מינהל התעשיות במשרד הכלכלה במטרה לקדם חדשנות במפעלי תעשייה, צפוי לחנוך לקראת סוף השנה מרכז הדגמה הגדול בארץ, שיציג את הטכנולוגיות החדשניות ביותר בעולם התעשייה החכמה. הקומפלקס, שהוקם באזור התעשייה תפן בעלות השקעה ראשונית של כ-5 מיליון שקל, ישתרע על פני מאות מ"ר ויאפשר למנהלים, אנשי תעשייה וגם לציבור הרחב להתרשם  ממגוון פתרונות בתחומים כגון אוטומציה, רובוטיקה, בקרה וניהול רצפת ייצור, IoT, הדפסה בתלת-מימד, אנליטיקה תפעולית, בינה מלאכותית ועוד. במקום יוקם גם קו הרכבה אוטומטי ומתקדם.

במהלך חודש יולי צפוי המכון לייצור מתקדם לפרסם "קול קורא" לחברות טכנולוגיות ישראליות המפתחות פתרונות לעולם התעשייה להציע טכנולוגיות להצגה במרכז. היעד של המכון הוא שמכלול הטכנולוגיות שיוצגו במרכז יהיו תוצרת כחול-לבן או של חברות בינלאומיות עם מרכז פעילות בישראל. הטכנולוגיות שיוצגו במרכז יתחלפו מעת לעת.

מלי ביצור-פרנס, מנכ"לית קבוצת הייעוץ תפן, המשמשת גם כיו"ר המכון, הסבירה ל-Techtime כי מרכז ההדגמה הוא נדבך חשוב במימוש החזון של המכון לייצור מתקדם. "המרכז יאפשר למנהלים להתרשם ולראות במו עיניהם מערכות חכמות בפעולה ולהבין כיצד הן יכולות לתרום לשיפור התפעול והפריון." בתוך כך, במכון לייצור מתקדם מקימים בימים אלה גם קהילת ידע שיתופית, שבראשה צפוי לעמוד תעשיין בכיר.

להגדיל את הפריון עם טכנולוגיות חכמות

המכון לייצור מתקדם, שהוקם בינואר 2020 ופועל מאזור התעשייה תפן, מספק לחברות תעשייה ברחבי הארץ שירותי איבחון, ייעוץ והטמעה מסובסדים בתחום התעשייה החכמה (industry 4.0). עד כה השלים המרכז כ-110 תהליכי אבחון מול מפעלי תעשייה בארץ, וצפוי להשלים עוד כ-50 אבחונים עד סוף השנה. מתוכם, כמה עשרות מפעלים מצויים כבר בתהליכי רכישת ציוד והטמעה של טכנולוגיות בסבסוד רשות החדשנות.

ביצור-פרנס: "אנחנו רואים כמה התעשייה צמאה לטרנספורמציה הזו. גילינו תעשייה מתוחכמת עם ציוד מיושן. ישנו מחסור גדול במערכות לניהול רצפת ייצור, רובוטים וקובוטים, מדפסות תלת-מימד, פתרונות אנליטיים, כלי ניהול ועוד. הדבר בולט במיוחד במפעלים קטנים ובינוניים, שלחלקם אין את המשאבים לרכוש ולתפעל מערכות כאלה. המסלול של המכון מאפשר להם לבצע את קפיצת המדרגה. המטרה בסופו של דבר היא להגדיל את הפריון של התעשייה הישראלית."

מלי ביצור-פרנס

מכון מנוהל על ידי קבוצת הייעוץ תפן (Tefen), בשיתוף חברת ESI ומכללת אורט-בראודה, שזכו במכרז לניהול המכון. מרבית המפעלים שעברו אבחון עד כה היו מפעלים מסורתיים בסדר גודל בינוני (50-200 עובדים) מתחומים כמו פלסטיק, מתכת וכימיקלים. מפעלים מסוג זה הם קהל היעד המרכזי של המכון, מאחר שבהם הצורך בהטמעת טכנולוגיות לשיפור הפריון והבטחת הרציפות העסקית הוא הדחוף ביותר.

לאחר תהליך האבחון המסובסד כמעט במלואו על-ידי משרד הכלכלה, המפעל יכול להמשיך לשלב הייעוץ וההטמעה: בליווי המכון הוא מגבש תוכנית הצטיידות בטכנולוגיות הרלוונטיות, הכוללת גם בחירה בספקים המתאימים ביותר. גם בשלב הזה המפעל נהנה מסבסוד של כ-50%-70% על-ידי משרד הכלכלה. מימון הטכנולוגיות עצמן גם כן עשוי לזכות לסיוע מטעם רשות החדשנות.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: בקרה וציוד תעשייתי , חדשות , ייצור וקבלנות משנה , רובוטיקה , תעשייה וניהול

פורסם בתגיות: המכון לייצור מתקדם , מלי ביצור פרנס , תעשייה 4.0