חיל הים בוחן הקמת תחנות כוח להפקת חשמל מגלי הים

18 אוגוסט, 2021

משרד הביטחון חתם על הסכם שיתוף פעולה עם חברת אקו ווייב פאואר הישראלית, שפיתחה טכנולוגיה להפקת חשמל מגלי הים המגיעים לחוף. בשלב ראשון יותקן ציוד מדידה שבדיקת פוטנציאל הפקת חשמל בבסיסי חיל הים

בתמונה למעלה: ציוד למדידת עוצמת הגלים שהותקן בתחנת הכוח של EWP בגיברלטר

חברת אקו ווייב פאואר (Eco Wave Power), שפיתחה טכנולוגיה להפקת חשמל מגלי הים המגיעים לחוף (on-shore), חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם מינהל הרכש במשרד הביטחון במטרה לבחון את ההיתכנות של הקמת תחנות-כוח המפיקות חשמל מגלי הים בבסיסי חיל הים. במסגרת ההסכם, אקו ווייב תספק בשלב ראשון לחיל הים מערכות מדידה ייעודיות, אשר יותקנו על ידי צוללנים של חיל הים במים הטריטוריאליים של מספר בסיסים נבחרים, וזאת על מנת למדוד את עוצמת הגלים ולאמוד את פוטנציאל הפקת החשמל על ידי הטכנולוגיה של אקו ווייב. במידה והנתונים יצביעו על פוטנציאל ממשי, הצדדים יפעלו לקידום הקמת תחנות-כוח להפקת חשמל מגלי הים באתרים המתאימים ביותר.

מייסדת ומנכ"לית החברה, אינה ברוורמן, אמרה: "זהו שיתוף פעולה מאוד חשוב מאחר שהוא ילמד על הפוטנציאל של הסכמים דומים בעתיד עם חילות ים בעולם, אשר יכולים למלא תפקיד בהתמודדות העולמית מול משבר האקלים. זה עשוי לפתוח עבורנו פלח שוק חדש."

אקו ווייב, שהוקמה ב-2011, פיתחה מודל טכנולוגי של תחנות זולות ופשוטות לאורך החוף (On-Shore) המשתמשות בתנועת הגלים לצורך הפקת חשמל. המערכות של אקו ווייב מבוססות על מצופים המוצבים בצמוד למזח או אל קו החוף. הגלים מייצרים תנועת עלייה וירידה של המצופים המומרת לתנועה של נוזל הידראולי בבוכנה, המפעילה גנרטור הנמצא על החוף מחוץ למים. המערכת כוללת גם מנגנון להגנה מפני סופות, אשר נועל את המצופים ומצמידם למזח כשהגלים חזקים מדי ועלולים לפגוע בציוד.

ב-2017 הקימה החברה בגיברלטר את תחנת הכוח המסחרית הראשונה המחוברת לרשת החשמל המקומית. אחד הפרויקטים החשובים ביותר של החברה שאמורים להבשיל השנה הוא הקמת תחנת גלי-הים הראשונה בישראל שתחובר לרשת החשמל. תחנת הכוח, המוקמת בנמל יפו, תספק קיבולת של 100 קילו-וואט, והיא צפויה להתחיל לפעול בחודש אפריל 2021 ולהתחבר לרשת החשמל של העיר תל אביב-יפו. באקו ווייב מתכננים להרחיב בסופו של דבר את התחנה לכל אורך שוברי-הגלים של עיריית תל-אביב-יפו ולהגיע לקיבולת של 20 מגה-וואט. קיבולת כזו יכולה לספק כמחצית מתצרוכת החשמל של העירייה. החברה מעורבת בשורה של מיזמים להקמת תחנות כוח על בסיס הטכנולוגיה שלה בפורטוגל, איטליה, מקסיקו, בריטניה, סין ועוד. בחודש יולי הונפקה החברה בנסד"ק. 

האזינו לשיחה עם אינה ברוורמן מתוך תוכנית הפודקאסט שלנו ששודרה בספטמבר 2019:

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: אנרגיה וסביבה , חדשות , קלינטק

פורסם בתגיות: EWP , אינה ברוורמן , אקו ווייב פאואר , חיל הים