ננו-דיימנשן רכשה את ננו-פבריקה ב-55 מיליון דולר

27 אפריל, 2021

רכישה שנייה שעליה מכריזה ננו-דיימנשן תוך שבוע. ננו-פבריקה פיתחה מדפסת 3D המדפיסה חלקים זעירים בדיוק של מיקרון ומיועדת לתעשיות האלקטרוניקה, האופטיקה והמיקרו-פלסטיקה

מסע הרכישות של ננו-דיימנשן נמשך. לאחר שהודיעה בשבוע שעבר על רכישת חברת הבינה המלאכותית DeepCube, היום הודיעה ננו-דיימנשן כי חתמה על הסכם לרכישת חברה ישראלית נוספת, ננו-פבריקה (Nanofabrica), שפיתחה מדפסת להדפסת חלקים זעירים ברמת דיוק של מיקרון (אלפית המילימטר).

ננו-דיימנשן תשלם תמורת הרכישה בין 54.9-54.9 מיליון דולר, מתוכם 23-29 מיליון דולר במזומן והיתר במניות. לפי ההסכם, שני המייסדים של ננו-פבריקה, ג'ון דונר ואיל שלף, ימשיכו לעבוד בחברה למשך תקופה מסוימת. בדומה למתכונת המיזוג של דיפקיוב, עובדי ננו-פבריקה יעברו לעבוד תחת ננו-דיימנשן. ננו-פבריקה גייסה מאז הקמתה ב-2016 כ-4 מיליון דולר. המשקיעה הראשית בחברה היא קרן ההון-סיכון i3 ventures, שמתמחה בהשקעה בסטארט-אפים בשלבים מוקדמים מאוד.

חברת ננו-פבריקה פיתחה מדפסת תלת-מימד (3D) מסוג חדש אשר מצליחה לבצע הדפסה של חלקים זעירים מאוד ברמת דיוק של מיקרון אחד בלבד (אלפית המילימטר). המדפסת של החברה, Tera 250 מאפשרת לייצר רכיבים בסדר גודל מיניאטורי שעד היום לא היה ניתן להדפיס. החברה הציגה ייצור גלגל שיניים בקוטר של 1 מ"מ הכולל 12 שיניים זהות בדייקנות. המדפסת מתאימה לשימוש עבור ייצור מערכות בתחומי האלקטרוניקה, אופטיקה, מכשור הרפואי, מיקרו-פלסטיקה ועוד. המדפסת מתאימה גם לייצור אבות-טיפוס ותבניות יציקה, וגם לייצור סדרתי בריצות של כמה עשרות אלפי חלקים, מכיוון שניתן להדפיס על-גבי מגש המדפסת אלפי חלקים במקביל בתוך מספר שעות.

היערכות לייצור מסחרי

החברה מסרה מדפסת ראשונה במתכונת ביטא לקבלנית הייצור ארן (Aran) מקיסריה, המייצרת באמצעותה חלקים זעירים עבור לקוחותיה. בהמשך השנה היא מתכננת להתחיל במכירה מסחרית של מדפסות Tera 250 ללקוחות בארץ ובחו"ל. המדפסת פועלת בטכנולוגיית MicroDLP, שבה ממצקים נוזל פוטו-פולימרי, שכבה אחר שכבה, באמצעות חשיפה לאור אולטרה-סגול (UV). הייחוד של המדפסת של ננו-פבריקה היא בכך שהטכנולוגיה האופטית המדויקת של מקרן ה-UV מאפשרת לבנות בכל פעם שכבה בעובי ובדיוק רוחבי של מיקרון, ובכך לייצר פריטים ברזולוציה מדויקת מאוד.

היישומים האפשריים של המדפסת מתפרסים על פני מגזרים רבים כמו תעופה וחלל, אוטומוטיב, אלקטרוניקה, מכשור רפואי, אופטיקה, מיקרו-פלסטיקה ועוד. בחברה חיפשו דרך להבין טוב יותר את צרכי השוק ולגבש אסטרטגיה ממוקדת יותר. לשם כך החברה מפעילה לשכת שירות המאפשרת ללקוחות ממגזרים שונים לשלוח מפרט של חלק ולהדפיס דוגמאות ללא צורך ברכישת המדפסת. המודל הזה מאפשר ללמוד לאילו יישומים המדפסת מתאימה ביותר, גם ברמה הטכנולוגית וגם ברמה העסקית. עד כה היא קיבלה כ-400 פניות מלקוחות וביצעה כ-70 הזמנות, בין היתר עבור קבלניות ייצור אלקטרוני, יצרניות רכב ויצרניות שבבים.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: 3D-Printing , חברות סטראט-אפ , חדשות , מיזוגים ורכישות

פורסם בתגיות: ננו-דיימנשן , ננו-פבריקה